SEO Zoekmachine optimalisatie

Uw website beter vindbaar in zoekmachines?
Lees dan verder.

Mijn naam is Roger del Castilho. Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in het maken en optimaliseren van websites. In 2000 ben ik gestart met het maken van websites voor bedrijven. In 2004 heb ik zelf een website opgezet, namelijk www.gebruikershandleiding.com met meer dan 1,5 miljoen bezoekers per maand. Sinds 2007 ben ik daar fulltime mee bezig geweest. De opgedane kennis wil ik nu graag weer toepassen voor externe bedrijven. Dit zal ik naast het onderhoud van mijn eigen websites doen.

Niet iedereen kan bovenaan in zoekmachines (Google, Bing, Duckduckgo, Yahoo) komen. Samen met u kan ik ervoor zorgen dat uw website voldoet aan alle voorwaarden om de kans op een hogere positie zo groot mogelijk te maken.

De term SEO (Search Engine Optimalisation) heeft voor iedereen verschillende betekenissen. Mijn betekenis bestaat uit het ervoor zorgen dat uw website makkelijk te begrijpen is voor zoekmachines en enorm gebruiksvriendelijk is.

Gebruiksvriendelijk houdt o.a. in dat website duidelijk is, een goede structuur biedt, snel is en toegankelijk op meerdere apparaten (mobiel, desktop, tablet).

Mijn specialiteiten zijn o.a.

Analyse op SEO implementatie;

Programmeren met HTML, CSS, JQUERY, Javascript in combinatie met databases;

Opzet van databases en onderhoud ervan.

Wat kan ik voor u doen?

a) Een uitgebreide analyse van uw website; dit wordt in een rapport opgeleverd.

b) Structurele monitoring en advisering voor verbeteringen voor uw website;

c) Desgewenst ook daadwerkelijke implementatie van mogelijke verbeteringen

  • Programmeren
  • Optimalisatie database
  • Monitoring van veranderingen
  • HTML5 compatibel
  • Optimale structuur

Wat kunt u onder andere verwachten van de analyse?

Snelheid

Op veel diverse aspecten wordt gekeken of er winst valt te behalen mbt snelheid van uw website. Te denken valt aan:

Zijn uw afbeeldingen geoptimaliseerd? Wordt de website via gzip verkleind? Is de css verkleind? Is de html verkleind? Is de responsetijd goed van uw server? Is de programmering geoptimaliseerd (o.a. indexen)? Wordt gebruik gemaakt van een CDN? Zijn er overbodige scripts? Kunnen scripts samengevoegd worden? Is de volgorde van inlezen van scripts en stylesheets geoptimaliseerd? En nog veel meer.

Structuur

De structuur van uw website maakt uw website duidelijk voor de bezoeker en voor zoekmachines. Hierbij wordt o.a. gekeken naar:

Zijn er gebroken interne links? Is er een duidelijke navigatie (o.a. breadcrumbs). Is elke pagina in 3 klikken bereikbaar? Is er een zoekbalk? Zijn de url's duidelijk? Is de indeling op de pagina duidelijk (o.a. H1, H2)? Is het voor de bezoeker duidelijk waar de pagina over gaat? En nog veel meer.

Analyse statistieken en foutopsporing

Als u toegang geeft tot uw webmasterhulptools en google analytics (als u hier gebruik van maakt) kan daarmee nog extra onderzocht worden of er fouten op uw pagina aanwezig zijn. Ook wordt gekeken of de bounce rate, percentage terugkerende bezoekers, percentage bezoekers via zoekmachines e.d. op orde zijn per soort pagina

Veiligheid

Er wordt gekeken of uw site veilig is voor bijvoorbeeld XSS aanvallen of dat privegegevens van bezoekers bekeken kunnen worden door externen

Links / concurrentie

Er wordt gekeken of uw linkprofiel in orde is (geen onnatuurlijke links) en waar uw concurrenten links vandaan hebben gekregen

Pagina html opbouw / tags

Maakt u gebruik van een canonical tag? Heeft u een robots.txt bestand en is deze goed ingericht? Heeft u een verwijzing naar een Google+ profiel? Zijn uw links follow/nofollow? Hoe goed zijn de titels en beschrijvingen van uw pagina's? Heeft u duplicate content (o.a. www versus niet-www website)? Hoe ziet uw niet-gevonden (404) pagina eruit? Heeft uw pagina een favicon? Zijn uw plaatjes voorzien van alt tags en hebben ze de juiste dimensies? Maakt u gebruik van rich snippets? En nog veel meer.

Indexering in Google

Zijn alle pagina's van uw website opgenomen in Google? Is uw sitemap voor 100% opgenomen? Welke pagina's vindt Google belangrijk?

Maximaal gebruik van beschikbare content

Gekeken wordt of u het maximale uit uw content haalt. Is er nog mogelijkheid voor verbetering? Is er bijvoorbeeld een blog, een veelgestelde vragen pagina e.d.?

Useability

Is uw website op alle apparaten (smartphone, tablets, laptops, desktops) goed zichtbaar? Is uw website op alle soorten browsers (Internet Explorer, Android, Google Chrome, Firefox, Mac OS) goed zichtbaar?

Lokaal

Als uw website gericht is op een specifieke plaats, bent u dan aangemeld voor Google Mybusiness? Komt u daarin goed naar voren?

Rapportage

Bovenstaande punten worden opgeleverd in een duidelijk rapport. Wilt u na dit rapport ook daadwerkelijke verbetering van uw website dan ben ik daar ook voor beschikbaar.

Contactgegevens

Een SEO analyse zoals hierboven beschreven is al mogelijk vanaf 400 euro excl. BTW. Andere mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Bent u geïnteresseerd in een SEO analyse? Neem contact met me op via:

Email: info@webenz.nl

Telefoon: 06-30363896

WEBenz

Ursulineweg 18, 3833AA Leusden

WEBenz op Facebook

WEBenz op Google+

WEBenz op Linkedin